همه چیز در مورد خاصیت برگ بو و کاربرد آن در آشپزی
همه چیز در مورد خاصیت برگ بو و کاربرد آن در آشپزی
خاصیت برگ بو ،خاصیت برگ بو،خاصیت برگ بومادران،خاصیت برگ بو چیست،خواص برگ بو،خواص برگ بومادران،خاصیت های برگ بو،خواص برگ بو در طب سنتی،خواص برگ بو چیست،خواص برگ بوته خشخاش،خواص برگ بو در غذا،خواص برگ بو تبیان،خواص برگ بو برای پوست،خواص برگ بولدو،خواص برگ بور،خواص برگ گیاه خشخاش
در این مطلب از سایت جسارت به خاصیت برگ بو می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
خاصیت برگ بو
برگ بو گیاهی است خوشبو که همیشه سبز است. نامهای دیگر آن درخت غار و باهشتان میباشد.
از خواص برگ بو استفاده آن بهعنوان طعم و عطر دهنده غذا میباشد.
همچنین از دیگر خواص برگ بو میتوان به استفاده از آن برای تزئین باغها نام برد ولیکن کاربرد اصلی آن در آشپزی و
همچنین به عنوان داروی گیاهی و استفاده در صنایع داروسازی، بهداشتی و آرایشی است.
علاوه بر خاصیت طعمدهندگی برگ بو، این گیاه خاصیت آرامشبخش نیز دارد و سبب تقویت پوست و دستگاه تنفسی میشود.
در واقع این گیاه با تمرکز بر هورمونهای استرس میتواند حتی در بدترین شرایط شما را آرام کند.
برای این کار کافی است در روز یکی از برگهای خشک این گیاه را بسوزانید و ۱۰ دقیقه صبر کنید و
از این طریق فضای خانه را عوض کنید و انرژی داخل خانه را مثبت کنید.
در ایران برگ بو را بیشتر به عنوان یک ادویه میشناسند و استفاده از آن هم کمتر در غذاها مرسوم هست.
در صورتی که برگ بو به جز استفاده خوراکی، استفادههای دارویی و باغبانی هم دارد و یک گیاه بسیار مفید و زیبا برای منازل به شمار میآید.
برگ بو به نامهای Laurel tree – Bay tree – Lauraceae – Bay leaf شناخته میشود.
خواص برگ بو
گیاه برگ بو بسیار خوشبو است و در زمانی هم که خشک میشود با رایحهای دلپذیر همراه است.
این گیاه ادویهای حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی و ویتامینهاست که در سلامت انسان نقش مهمی را بر عهده دارند.
ویتامین C که در دفع رادیکالهای آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد از مهمترین ترکیبهای موجود در این ادویه است.
باید توجه داشت که برگهای خشکانده این درخت در آشپزی استفاده میشود و
نه برگهای سبز آن، زیرا برگهای سبز ممکن است خواص منفی داشته باشند.
همچنین ویتامین A موجود در این ادویه به قدرت بینایی فرد کمک میکند و
در پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه و دهان نقش دارد.
وجود تعدادی از ویتامینهای ب کمپلکس نظیر نیاسین، پیریدوکسین، پنتوتنیک و ریبوفلاوین در
این ادویه در سنتز آنزیمی و عملکرد سیستم عصبی و تنظیم متابولیسم بدن نقش دارد.
از سوی دیگر این ادویه منحصر به فرد حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی نظیر مس،
پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن، سلنیوم، روی و منیزیم است که در سلامت فرد نقش حیاتی بر عهده دارند.
بیشتر بخوانید :
زردچوبه و کبد چرب
مضرات چای
قهوه سبز و کم خونی
طرز تهیه آلو بخارا در منزل
برگ بو فواید زیادی در مقابله با انواع سرطانها دارد.
منبع غنی ویتامین C، A، آهن، منگنز، کلسیم، پتاسیم و منیزیم است. مصرف منظم آن در غذاها به سلامت جسم کمک میکند.
خاصیت برگ بو
آنزیمهای موجود در برگ بو با شکستن پروتئینها و کمک به هضم غذا،
علایم اختلالات گوارشی را کاهش میدهد و ناراحتی معده را درمان میکند.
ترکیبات موجود در آن، سردرد و حتی میگرن را درمان میکند.
اسیدفولیک موجود در آن مانع نقص جنین میشود.
آهن موجود در آن برای تولید گلبولهای قرمز لازم است.
در پزشکی برای تقویت معده و به عنوان اشتها آور و نیز برای هضم غذا و به عنوان ادرار آور استفاده میشود.
همچنین از جوشانده و روغنی که از آن تهیه میشود در تورمهای موضعی استفاده میکنند.
برگ بو در مورد گریپ و یا عفونت روده ای ضد عفونی کننده خوبی است. برای درمان برونشیت مزمن مورد استفاده قرار میگیرد.
دم کرده آن که با جوشاندن ۳ برگ در یک لیوان تهیه میشود، تعریق ایجاد میکند و تب را کاهش میدهد.
دستمال خیس شده در دم کرده آن را روی قفسه سینه قرار دهید تا از عفونتهای تنفسی، سرفه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا رهایی پیدا کنید.
برای جلوگیری از تخمیر غذا در معده مفید است؛ دم کرده آن هضم غذا را آسان میسازد و گاز و
نفخ معده را خارج میکند همچنین نوشیدن دو تا سه فنجان از شربت برگ بو قبل از غذا برای درمان بی اشتهایی مفید است.
این گیاه را به غذاهای سنگین اضافه کنید یا دم کرده آن را بنوشید تا به هضم غذا کمک کند.
ماساژ دادن روغن طبیعی آن ورم و درد ایجاد شده از پیچ خوردگی، آرتروز، دردهای عمومی، سردرد و میگرن را تسکین میدهد.
چند قطره روغن آن را به شامپو بیفزایید تا از شوره سر رهایی پیدا کنید.
با وجود گسترده بودن خواص برگ بو همانند سایر گیاهان دارویی از این گیاه
نیز نباید زیاد استفاده کرد (بیش از چند برگ در غذا) در غیر این صورت باعث ایجاد مسمومیت میشود،
همچنین خطر سقط جنین ناشی از این ادویه باعث شده تا زنان باردار از خوردن آن بر حذر باشند.
خواص درمانی برگ بو
چنانچه برای طعم و عطر بخشیدن به غذا به ویژه غذاهای گوشتی و ماهی از این گیاه استفاده میکنید،
لازم است برگ خشکیده آن را به صورت درسته و کامل در غذا بیندازید و پیش از سرو غذا آن را از ظرف خارج کنید؛
زیرا خوردن این برگ معمول نیست و دارای طعمی قوی است.
برای تسکین درد کمر و مفاصل، تسکین دردهای عضلانی و گرفتگی ماهیچهها با روغن حبالغار ماساژ دهید.
جهت رفع حواسپرتی و تقویت حافظه روغن حب الغار را به شقیقهها بمالید و با روغن از مهرههای گردن تا کمر را ماساژ دهید.
استفاده از چند قطره روغن برگ بو و اضافه کردن آن به شامپو به رفع شوره سر کمک میکند.
نوشیدن دو تا سه فنجان برگ بو قبل از غذا برای درمان بی اشتهایی مفید است، همچنین از دیگر خواص برگ بو جلوگیری از
تخمیر غذا در معده است به نحوی که دم کرده ان هضم غذا را آسان و گاز و نفخ معده را خارج میکند.
ماساژ دادن با روغن برگ بو ورم و درد ایجاد شده از پیچ خوردگی، آرتروز و دردهای عمومی را تسکین می دهد.
جهت رفع دل پیچه میوه گیاه برگ بو را سائیده حدود ۱۰ میلیگرم مصرف شود. جهت خردکردن سنگ مثانه از
میوه این گیاه میتوان استفاده کرد. برای سرماخوردگی از دم کرده برگهای این گیاه میتوان استفاده کرد.
دم کرده برگهای گیاه برگ بو برای عفونتهای رودهای مفید میباشد.
خاصیت برگ بو
بیشتر بخوانید :